Overzicht opleidingen risicomanagement 2015

Geplaatst door

In steeds meer vacatures wordt ervaring met risicomanagement gevraagd. Gelukkig wordt het aanbod van opleidingen waarin integraal risicomanagement centraSchermafbeelding 2015-02-09 om 17.11.08al staat ook steeds groter. Zelf doceer ik op de Haagse Hogeschool, de Universiteit van Twente en op onze eigen opleiding. In deze blog een actuele stand van zaken rondom de huidige risicomanagement-opleidingen met doorverwijzingen naar de websites.

Universiteit Twente; master risicomanagement

 De Universiteit Twente biedt een tweejarige post master (50% Enschede, 50% Utrecht). Het betreft een zeer brede opleiding voor hoger opgeleiden die op zoek zijn naar verbreding en verdieping van kennis en vaardigheden op het gebied van risicomanagement. De opleiding leert de deelnemers om uitdagingen in hun bestaande of nieuwe functie aan te kunnen gaan. 19& 20 februari gaat de opleiding weer van start. Er is elke maand college op donderdag en vrijdag. Na het volledig en succesvol doorlopen van de opleiding ontvangt de deelnemer een diploma en de bijbehorende titel “Master of Science” (MSc). Kosten: 26.500 euro plus 6.500 euro voor overnachtingen en studiereis. Meer informatie 

Universiteit van Amsterdam, Enterprise Risk management.

Deze opleiding geldt als afstudeerrichting van de Master Verzekeringskunde. Cursisten van de opleiding hebben een achtergrond in de econometrie, wiskunde of een vergelijkbare kwantitatieve academische opleiding. Een studiejaar bestaat uit twee semesters met elk twee blokken van 8 collegeweken. Elk blok wordt afgesloten met tentamens. Bij het roosteren van vakken en tentamens wordt rekening gehouden met de financiële jaarcyclus. Inschrijven voor de Premaster en IMAS kan in september en in februari van ieder jaar. De APC start jaarlijks in februari en/of september.  Meer informatie.  Kosten 12.000 euro.  De eindtermen van de opleiding zorgen ervoor dat men na een succesvolle afronding lid kan worden van het Actuarieel Genootschap, met de bijbehorende titel Actuaris AG (AAG).

Haagse Hogeschool, master risicomanagement. 

De eerste professional masteropleiding in Nederland (geaccrediteerd in 2008 en recent opnieuw in 2014). De opleiding professional master is verkort en duurt 2 jaar en vereist hbo- of WO ervaring.  Risicomanagement wordt integraal benaderd en de persoonlijke ontwikkeling van risicomanagementvaardigheden is een doorlopend thema. Het gaat dus niet alleen om de “harde” kant van risicomanagement. Na afronding ontvangt de deelnemer de mastertitel. De totale kosten van de opleiding bedragen 17.500 euro. Meer informatie

Avans Hogeschool, Integraal risicomanagement

Het programma is opgebouwd uit 6 modules. Naast een goede theoretische basis biedt de opleiding vaardigheden en praktische handvatten om de theorie in de praktijk te kunnen toepassen. U gaat werken aan uw competenties en de soft skills die u nodig heeft om risicomanagement stevig te verankeren. Werkvorm zijn 10 colleges van 14.00-21.00, om de twee weken. De kosten zijn 5.000 euro exclusief leermiddelen. Deze opleiding levert u 54 NBA erkende PE-uren op.

Risicomanagement academie, integraal risicomanagement

De risicomanagementacademie brengt in drie dagen (totaal 1.950 euro)  een mix van theorie en praktijkvoorbeelden van inspirerende docenten. De docenten hebben meerdere implementaties integraal risicomanagement verzorgd. Kernonderdelen zijn;

  • Welke risicomanagement modellen zijn er en hoe voer ik een risicoanalyse uit?
  • Risicocultuur; houding en gedrag en welke vorm van risicomanagement past bij mijn organisatie?
  • Hoe organiseer ik risicomanagement en  hoe maak ik het iets van de organisatie?

Deze opleiding levert u in drie weken tijd 21 NBA erkende PE-uren op. Daarnaast krijgt elke deelnemer het nieuwe boek “risicogestuurd werken, in de praktijk” van docent Martin van Staveren.

 

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s