5 vakantie boeken voor de risicomanager

Geplaatst door

Tijdens vakantie kun je weer afstand nemen en reflecteren of je met de juiste dingen bezig bent. Hoe fijn is het dan om je te laten inspireren door een mooi boek.  Daarom een paar mensen om mij heen gevraagd en de volgende boeken besteld. Niet alleen governance risk en compliance want juist in een vakantie wil je nieuwe ideeën opdoen. Hier mijn top 5.

  1. Willem Philipsen “Met de stroom mee”. Een boek over een zeer sterke en inspirerende Willem Philipsen die na een herseninfarct zichzelf opnieuw heeft uitgevonden. Ik zag hem spreken op het IIA congres en wist gelijk, dit boek moet ik lezen. Zie hier youtube fragment.
  2. Thijs Launspach “Je bent al genoeg” mentaal gezond in een gestoorde wereld.  Hoe houd je je staande in een wereld van prestatiedruk, geluksterreur? Boek wat een andere kant laat zien van zelfhulp boeken (hij noemt het zelfpulp) en de zoektocht naar geluk.
  3. Leen PaapeLeo van de VoortExit Fantoomtrots” 4C Governance en meervoudige waarderealisatie houden barbaren buiten de poort. Beide schrijvers ken ik persoonlijk en als GRC specialist moet ik dit boek lezen. Leen vanuit zijn in mijn ogen heldere en toekomstbestendige visie op good governance en Leo vanuit zijn ondernemersgeest, financiële en risicomanagement kennis. Beide schuwen niet organisaties en governance structuren goed af te branden.
  4. Anthony Boer “Wolkenstad” een boek over boeken! En de verhalen die van generatie op generatie overgedragen worden. Mix van fictie en geschiedenis over  vijf buitenbeentjes die de wereld rondom hen proberen te begrijpen. 
  5. Marilieke Engbergs “onder commissarissen” Het boeit mij hoe mensen aan de top soms domme of zeer risicovolle beslissingen nemen. Dit boek stond net als mijn boek “No risk no fun” bij de top 5 management boeken maar won (net als ik) net niet. Wat gebeurt er in de RVC  en waardoor gaat het mis met het toezicht? Zwijgcultuur, conflicten en gebrekkige besluitvorming komen aan bod. Engbers baseert haar boek op  wetenschappelijke onderzoek onder 250 commissarissen en 25 RvC’s.

Fijne vakantie!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s