VeranderLab Strategisch Risicomanagement

Geplaatst door

Nieuw initiatief voor gemeenten

Kennis delen en risicomanagement op het Strategisch niveau brengen, dat is de doelstelling van het VeranderLab Strategisch Risicomanagement. Het Zijlstra Center van de Vrije Universiteit zoekt 10 gemeenten welke first mover op dit gebied willen worden of blijven. Inmiddels reeds 4 gemeenten aan boord. Mijn inziens een mooie combinatie tussen praktijk en wetenschap. 

De bedoeling is met een tiental gemeenten een nieuwe praktijk te creëren bovenop het bestaande risicomanagement met invloed op de strategische tafel van de organisatie. Het doel is een groter risicobewustzijn in de hele organisatie, dus vroegere melding, beter inzicht in complexe activiteiten en processen binnen de gemeenten en daardoor betere voorbereiding op onverwachtse zaken door de medewerkers en de top. Het Zijlstra Center van de Vrije Universiteit, opleider van CPC-ers, biedt hiervoor het VeranderLab Strategisch Risico Management (SRM) aan.

Het VeranderLab is geïnspireerd op recente ontwikkeling in risicomanagement bij banken (Mikes ea 2009, 2011) en theoretische achtergrond zoals geschetst door Holt (2004) en door hem onderzocht bij de bouw van de nieuwe terminal van Heathrow. Door het enorme brede aanbod van diensten is de uitdaging voor gemeenten misschien nog wel groter dan bij genoemde private partijen. Reden genoeg voor het Zijlstra Center for public Control om samen met gemeenten de handschoen op te pakken.  Graag zouden professor Goos Minderman en onderzoeker Pieter Veen  een toelichting komen geven op het VeranderLab aan jou en/of aan wie verantwoordelijk is voor risicomanagement.

Meer achtergrond en praktische informatie  mail/twitter mij terug!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s