Ik had bijna Corona..

Geplaatst door

Afgelopen maandag plotseling koorts. Snel het bed in gegaan. Zou het Corona zijn? Niet benauwd of verkouden, wel koorts. 6 dagen ervoor was ik jarig en had ik meerdere mensen gezien. Uiteraard wel afstand gehouden maar of het genoeg was? Voor de zekerheid een appje naar de mensen die ik recent had gezien om te laten weten dat ik ziek was. Iedereen schrok, leefde mee, is het Corona?!
De volgende dag minder koorts, dus geen Corona dacht ik. Op aandringen van mijn omgeving (hij gaat toch wel een test doen?) een afspraak gemaakt voor een Corona test. Gelukkig kon ik diezelfde dag terecht bij de GGD in Houten. Wel een wat vervelende test, maar alles ging zeer efficiënt en ik kon in de auto blijven zitten.


48 uur wachten…

Terug naar huis. En herstellen van de griep en vooral wachten. De uitslag van de test zou maximaal 48 uur op zich laten wachten. Het ging gelukkig steeds beter. Zelf was ik ervan overtuigd dat het geen Corona was. Maar goed je weet het nooit. Het gezin bleef ook thuis van school en werk en iedereen zag op tegen de eventuele twee weken quarantaine. Ook buiten het gezin leefde iedereen gespannen mee en ik kreeg meerdere appjes van vrienden, familie en collega’s die voorzichtig vroegen hoe ik mij voelde en of de uitslag al binnen was.

Geen Corona!

Precies 48 uur na de test kreeg ik de uitslag. Negatief, u heeft geen Corona. YES! Natuurlijk gelijk een appje naar iedereen om hen gerust te stellen. De dagen erna heb ik meerdere mensen gesproken en iedereen had contact met hun oma of opa vermeden, etentjes gecanceld… Ik besefte hoe groot de impact van mijn griep bij alle anderen was. 


Wake up call

Iedereen is connected. Mijn griepje had uiteindelijk impact op meer dan 100 mensen. En iedereen die al weer wat losser werd lijkt opeens weer alert. Het was dan wel geen Corona maar het doet wel beseffen hoe kwetsbaar wij zijn met zijn allen. En alertheid is toch de beste vorm van risicomanagement.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s