Witte rook voor Rutte

Geplaatst door

Grenzen aan transparantie.

Er zijn fouten gemaakt door o.a. Rutte maar vooral in onze nationale governance. De verschuiving van de benoeming van een formateur door de koning (welke boven partijen staat) naar een politieke arena zonder regels, is een systeem fout. Het proces wat onafhankelijk doorlopen moet worden is nu een speelbal van de politiek en vooral van de media. Alles ligt nu op straat en het vertrouwen is tot een 0-punt gedaald.

Rutte wordt nu al dagenlang gekielhaald, alsof hij de grootste narcist is en de afgelopen 10 jaar alleen gericht is op zijn eigen belang.  We zijn gelukkig geen China, maar onze open samenleving en doorgeschoten transparantie vertaalt zich nu naar populisme, splinter partijen en een keiharde afrekencultuur. En wie heeft daar nou profijt van?

Witte rook

Wat als de media nu een pas op de plaats maakt? Ik pleit voor een overleg van 1 maand waarbij alle partijen in een afgesloten kasteel vergaderen. Alles mag gezegd worden en ook opgeschreven. Er mag alleen geen pers bij komen en niemand mag erin of eruit. Als er een nieuw kabinet gevormd wordt dan verschijnt er witte rook. De witte rook bestaat uit alle aantekeningen die in het proces zijn gemaakt zodat er niets gelekt kan worden. Welke oplossing er ook uitkomt, ik zal er vrede mee hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s